Sinterovens

Plandent heeft een breed assortiment op het gebied van ovens: persovens, sinterovens en porselein ovens. Onze tandtechnisch specialist Gerard van Veggel kan u adviseren welke oven het best in uw laboratorium past.

2022-DU-website-800x300 banner-Programat S1-1600-150dpi

Ivoclar Programat S1 1600

De Programat S1 1600 is een compacte lichtgewicht-sinteroven voor het sinteren van restauraties van IPS e.max ZirCAD, Zenostar en andere ZrO2-materialen. Een speciale eigenschap van de oven is de maximale sintertemperatuur van uiterlijk 1600°C. Een ander voordeel is de korte sinterperiode, die niet alleen de productietijd van zirkoniumoxiderestauraties vermindert, maar ook energie bespaart.

MihmVogt HT-2

De grotere verwarmingskamer verwerkt drie sinterplaten tijdens het conventionele langdurige sinteren. Het verwarmingssysteem met zes molybdeendisilicide verwarmingselementen (MoSi2) maakt het mogelijk om SPEED-sinterprocessen binnen 76 minuten uit te voeren.

MihmVogt Tabeo SIC

De modelvarianten van de TABEO-serie zijn ideaal voor gebruik als aanvulling op kleinere CAD/CAM-systemen of als uitbreiding van bestaande sinterovens. U heeft de mogelijkheid om te kiezen voor verwarmingssystemen met verwarmingselementen van MoSi2 of SiC.

2022-DU-website-800x300 banner-Sirona-Speedfire-150dpi

Dentsply Sirona CEREC SpeedFire

CEREC SpeedFire is de kleinste en snelste sinteroven op de markt en kan een kroon sinteren in slechts 10-15 minuten! Dit kan u wel meer dan 3,5 uur besparen, waardoor zirkonium ook kan worden gebruikt voor een directe behandeling aan de stoel. CEREC SpeedFire kan de keramische blokmaterialen van Dentsply Sirona verwerken, maar ook partnermaterialen van Ivoclar, VITA Zahnfabrik, 3M, Kuraray Noritake Dental en GC.

Nabertherm LHT 01/17d

Deze oven van Nabertherm is geschikt voor het sinteren van bruggen en kronen van doorschijnend zirconiumdioxide. De verwarmingselementen van molybdeendisilicide zorgen voor bescherming tegen chemische interactie tussen de lading en ovenonderdelen.

Zubler Vario S400

De Vario S400 beschikt over een automatisch reinigingsprogramma voor de complete sinterkamer en grenzeloze programmeringsmogelijkheden voor toekomstige materialen. De effectieve sintertijden zorgen voor snelle verwarming- en koelingfasen.

Nieuwegein

Haren

Contact

Heeft u interesse in een sinteroven? Neem contact op met onze tandtechnische specialist via 030 281 55 07 of vul het contactformulier in. Gerard staat u zo snel mogelijk te woord.