Sinterovens

Plandent heeft een breed assortiment op het gebied van ovens: persovens, sinterovens en porselein ovens. Onze tandtechnisch specialist Gerard van Veggel kan u adviseren welke oven het best in uw laboratorium past.

Ivoclar Programat S2

Ivoclar Programat S2

De Programat S2 is een compacte oven die is ontworpen voor het sinteren van copings, frames en volledige contourrestauraties van IPS e.max ZirCAD of andere zirkoniumoxidematerialen bij een temperatuur van maximaal 1600°C. Programat S2 is geïntegreerd in de workflow van Ivoclar en zorgt voor optimaal gecoördineerde processtappen en consistent hoogwaardige resultaten.

MihmVogt HT-2

De grotere verwarmingskamer verwerkt drie sinterplaten tijdens het conventionele langdurige sinteren. Het verwarmingssysteem met zes molybdeendisilicide verwarmingselementen (MoSi2) maakt het mogelijk om SPEED-sinterprocessen binnen 76 minuten uit te voeren.

MihmVogt Tabeo SIC

De modelvarianten van de TABEO-serie zijn ideaal voor gebruik als aanvulling op kleinere CAD/CAM-systemen of als uitbreiding van bestaande sinterovens. U heeft de mogelijkheid om te kiezen voor verwarmingssystemen met verwarmingselementen van MoSi2 of SiC.

Dentsply Sirona CEREC Speedfire
Dentsply Sirona CEREC Speedfire

Dentsply Sirona CEREC SpeedFire

CEREC SpeedFire is de kleinste en snelste sinteroven op de markt en kan een kroon sinteren in slechts 10-15 minuten! Dit kan u wel meer dan 3,5 uur besparen, waardoor zirkonium ook kan worden gebruikt voor een directe behandeling aan de stoel. CEREC SpeedFire kan de keramische blokmaterialen van Dentsply Sirona verwerken, maar ook partnermaterialen van Ivoclar, VITA Zahnfabrik, 3M, Kuraray Noritake Dental en GC.

Nabertherm LHT 01/17d

Deze oven van Nabertherm is geschikt voor het sinteren van bruggen en kronen van doorschijnend zirconiumdioxide. De verwarmingselementen van molybdeendisilicide zorgen voor bescherming tegen chemische interactie tussen de lading en ovenonderdelen.

Zubler Vario S430

Zubler Vario S430

De Vario S430 beschikt over een automatisch reinigingsprogramma voor de complete sinterkamer en grenzeloze programmeringsmogelijkheden voor toekomstige materialen. De effectieve sintertijden zorgen voor snelle verwarming- en koelingfasen.

Nieuwegein

Haren

Contact

Heeft u interesse in een sinteroven? Neem contact op met onze tandtechnische specialist via 030 281 55 07 of vul het contactformulier in. Gerard staat u zo snel mogelijk te woord.