Technische dienst

Voor uw hoogwaardige apparatuur en materialen heeft Plandent een eigen technische dienst (TD) van 30 deskundige medewerkers voor installatie en onderhoud. De TD installeert tandheelkundig en tandtechnisch apparatuur, voert periodiek onderhoud uit en verhelpt storingen in heel het land. Ook wanneer u met uw praktijk of laboratorium verhuist of uw interieur vernieuwt, kunt een beroep op onze technische dienst doen.

Omdat de technische ontwikkelingen binnen de dentale wereld snel gaan, besteden wij veel aandacht aan de kennis en opleidingen van onze technische medewerkers. Het is voor Plandent van groot belang dat de technische dienst altijd up-to-date kennis heeft. Gedurende het hele jaar worden onze monteurs geschoold: vaak bij de fabrikanten op locatie, maar ook middels interne opleidingstrajecten.

Om zo efficiënt mogelijk te werken en u zo snel en goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, is de TD onderverdeeld in vier afdelingen:

Coördinatiebureau Tandheelkunde

Het Coördinatiebureau Tandheelkunde coördineert vanuit het kantoor van Plandent in Nieuwegein alle werkzaamheden van de Technische dienst tandheelkunde. Daarnaast geeft het bureau u, waar mogelijk, ook direct telefonische ondersteuning om kleine storingen te verhelpen.

Buitendienst Tandheelkunde

Onze buitendiensttechnici verrichten eerstelijns werkzaamheden. Zij richten praktijken in met nieuwe en gebruikte apparatuur, verhuizen tandheelkundige apparatuur, verhelpen storingen en voeren preventieve onderhoudsbeurten uit.

Binnendienst Tandheelkunde

De technische binnendienst tandheelkunde voert onder meer reparaties uit aan kleine apparaten of onderdelen en past nieuwe apparatuur aan uw wensen en praktijkomstandigheden aan. Door de hooggeschoolde monteurs van onze binnendienst kunnen wij u bij een groot deel van de reparaties sneller helpen dan wanneer uw apparatuur naar de fabriek gestuurd wordt.

Technische dienst Tandtechniek

Plandent beschikt over een complete technische dienst voor de tandtechniek. Onze monteurs van de technische dienst komen bij u op locatie langs om technische werkzaamheden te verrichten. Daarnaast hebben wij ook een binnendienst die reparaties voor u uitvoeren.

De technische ontwikkelingen gaan snel in de dentale wereld. Voor onze Technische Dienst is het van wezenlijk belang altijd up-to-date kennis te hebben. Plandent besteedt dan ook veel aandacht aan de opleidingen van de technische medewerkers. Gedurende het hele jaar worden de monteurs geschoold; vaak bij de fabrikant ter plaatse maar ook intern.

Remote Support

Wanneer er zich problemen voordoen op uw computer en/of software, dan kan onze Technische Dienst u helpen via Remote Support. Deze online support tool stelt onze IT-specialisten in staat tijdelijk via internet mee te kijken op uw computer.

​Wij kunnen hierbij in aanraking komen met persoonsgegevens in uw systeem. In dat geval is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing en moeten wij met u een verwerkersovereenkomst afsluiten. Pas nadat wij een getekend exemplaar hiervan retour ontvangen hebben kunnen wij u van dienst zijn.
Bij het verlenen van remote support vragen wij u een actief toegangsbeleid te voeren en onze versie van Teamviewer te gebruiken. Onze werkwijze:

  • Alleen na uw expliciete toestemming (zie hier) kijken wij mee.
  • U wordt verzocht alle privacy gevoelige informatie / programma’s af te sluiten welke niet benodigd zijn voor onze dienstverlening.
  • Wij kijken alleen mee binnen de openingstijden van DU.
  • Wij maken bij voorkeur gebruik van een test- of fake-patiënt.

Om Remote Support verder mogelijk te maken zijn drie eenvoudige stappen nodig:

  1. Download en voer het programma uit op de computer waar het probleem zich voordoet.
  2. Door het drukken op het icoon kunt u het programma downloaden en bent u (namens de praktijk) akkoord met onze onderstaande voorwaarden.
  3. Meldt het opgegeven ID nummer en wachtwoord aan de IT-specialist aan de telefoon.

Voorwaarden:

  • De kosten voor deze service (€ 34,75 excl. BTW per blok van 15 min.) kunnen aan u doorbelast worden.
  • Indien u geen klant van ons bent maar handelt namens of voor één van onze klanten (u bent bijvoorbeeld werkzaam voor een ICT firma) dan zullen wij de kosten voor onze service aan de praktijk doorbelasten onder vermelding van uw naam en firmanaam.

Nieuwegein

Haren

Contact

Heeft u vragen of wilt u ergens meer informatie over? Neem dan gerust contact op met ons op via onderstaand contactformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.