Over de Planmeca Groep

Planmeca Group, een groep van ondernemingen die actief zijn voor de zorgsector, bestaat uit zeven divisies: Planmeca Oy, Planmed Oy, Plandent Oy, Planmeca E4D Technologies, LM-Instruments Oy, Opus Systemer AS en Triangle Furniture Systems Inc. Bij de groep zijn wereldwijd zo’n 2300 mensen werkzaam. De hoofdvestiging staat in Helsinki, Finland.

Planmeca is een Finse familieonderneming welke in 1971 is opgericht. Grote wetenschappelijke kennis en diepgaand begrip voor de klinische workflows zijn vitaal onderdeel van de apparatuurontwikkeling. Alle apparatuur wordt ontworpen en gefabriceerd in Finland.

Plandent is al sinds de jaren ’80 trotse dealer van Planmeca, en sinds enkele jaren de dochteronderneming van Planmeca. Hierdoor hebben wij veel kennis over Planmeca in huis, en zijn wij als een van de eersten op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen van Planmeca apparatuur. Onze specialisten en monteurs worden met enige regelmaat geschoold door Planmeca. Dit gebeurt zowel bij ons op onze vestigingen, maar ook bij Planmeca in Finland. Bij onderhoud en reparatie aan Planmeca apparatuur maken wij uitsluitend gebruik van originele Planmeca onderdelen en door Planmeca goedgekeurd gereedschap. Zo houden wij de uitstekende kwaliteit van de Planmeca apparatuur in stand.

Planmeca FIT chairside

Het Planmeca FIT chairside systeem biedt tandartsen een volledig geïntegreerde en digitale workflow met drie eenvoudige stappen: nauwkeurig intra-oraal scannen (Planmeca Emerald), geavanceerde 3D-ontwerpen (PlanCAD) en efficiënt chairside frezen (PlanMill). Zo kunt u in uw praktijk profiteren van de voordelen van CAD/CAM tijdens uw werkzaamheden. Dit zorgt voor gebruikscomfort voor zowel u als uw patiënt.

Planmeca CAD/CAM Lab

De Planmeca CAD/CAM Lab oplossing voor tandtechnische laboratoria bestaat uit een snelle en onderhoudsvrije desktop labscanner, geavanceerde design software en een zeer nauwkeurige vijfassige freeseenheid. Vanwege het compacte formaat en het onderhoudsgemak is de Planmeca CAD/CAM Lab ook zeer geschikt voor kleine tandtechnische laboratoria.

Planmeca Emerald

De Emerald van Planmeca is een extreem lichte en snelle intra-orale scanner. Deze scanner scant snel en foutloos de gehele gebitsboog. Zo krijgt u op eenvoudige manier een perfecte scan van het gebit van uw patiënt.